woensdag 9 september 2009

Maxifleur Rallyteam pakt de overwinning in Amsterdam Rallysprint

Afgelopen weekend werd in het haventerrein de 27ste editie van de Amsterdam Rallysprint verreden. Het evenement staat bekend om het enthousiaste publiek en is dan ook geliefd onder de rallycoureurs. Ook het Maxifleur Rallyteam met Michael Kamper achter het stuur en Jörgen Sprong in de navigatorstoel stonden zondag 6 september te trappelen om hun BMW 325i de sporen te geven!

Ondanks de tactiek om op klassementsproef 1 rustig van start te gaan, wist de Maxifleur equipe een snelste tijd op de klokken te brengen, met maarliefst een tijdswinst van 7 seconden op de nummer 2! Met veel plezier werd dan ook de eerste scratch gevierd van het nieuw opgezette rallyteam.

De snelle tijden werden maarliefst 3 keer herhaald, want ook klassementsproeven 2,3 en 5 werden met glans winnend afgesloten, ondanks wat technische problemen. Zo ontstond er op KP 3 een probleem met de koeling, toen de electrische fan er mee ophield, en waren op KP 4 de achterremmen compleet versleten. Gelukkig wist het service team van Molenaar Rallysupport alles professioneel op te knappen, zodat het tempo om KP 5 wederom hoog lag.

Bij terugkomst op het service terrein bleek dat toch wel het uiterste uit de rallyauto werd gehaald, omdat diverse onderdelen waren losgetrild, waaronder het cruciale sperdifferentieel. Ook dit probleem werd snel door de service crew gevonden en gerepareerd, zodat het Maxifleur Rallyteam met glans de overwinning van de Amsterdam Rallysprint op KP 6 wist te verzilverenmet een voorsprong van meer dan een halve minuut op de nummer 2. Een unieke prestatie, temeer dit nog maar de 2e rallywedstrijd was van deze Equipe!

De volgende wedstrijd van het Maxifleur Rallyteam die op het programma staat is de Euregio rally, die gehouden zal worden op 7 en 8 november in de schitterende omgeving van Twente.

Bijgaand nog een link naar de onboard beelden van de afsluitende klassementsproef 6: http://www.youtube.com/watch?v=UOHIXrgGXcY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten